22 Mayıs 2012 Salı

Kadınlar ve Futbol

Kadınlar ve futbol arasındaki ilişki üzerine binlerce şey yazılabilir konuşulabilir. Bunlar ön yargılardan başlar , ofsayta selam çakar, her zamanki gibi özel durumların genellemelerle karşı karşıya gelmesiyle son bulur. Fakat ben sadece futbola zaman kaybı, hiçlik, kör fanatiklik gözüyle bakan kadınların düşünce yapılarından bahsetmek istiyorum..

Dünyanın en temel hadisesi sevgidir, sevmektir. Gördüğümüz duyduğumuz her şey bunun üzerine kurulmuştur. Bütün çelişkiler karşıtlıklar sevgilerin farklı kutuplara yayılmasından çıkmıştır. En basitinden dünya tarihinin en büyük savaşları şana şöhrete olan sevgiden, en büyük ayaklanmaları insana, insanca yaşamaya duyulan sevgiden kaynaklıdır. Kısacası sevgi bir duygu değil her alınan nefeste bir oranını ciğerlere bırakan havanın bir bileşenidir ve bunun için her her yerde bulunan ve her insanın muhtaç olduğu bir şeydir.

Günümüz insanı her geçen gün daha da sevgiye açlaşıyor. Bütün tüketim açlıkları, tatmin seviyelerinin yükseklere çıkmasının en büyük nedenleri hep sevgiyi farklı yerde aramaktan sonra gelen sevgisizlik. Bu yanlış arama şeylerinin başında bol östorojenli kıpkırmızı kalplerle temsil edilen aşk olayı geliyor. İnsanlar sevgiyi sadece buraya indirgeyip sadece buradan bir şeyler bekliyor. Ve tabi ki kafalar bir dünya oluyor. Bana göre kadınların bu durumu futbol’a bakışlarını etkliyor. Konu bir erkeği veyahut ülkemizde sayıları az da olsa bir hemcinsini sevmek olunca bütün dünyaya savaş açan, azıcık sevginizi gösterseniz sizi direk en değerli yakınları hisseden insanlar bir kişinin tuttuğu takıma olan tutkusunu, sevgisini anlamlandıramıyorlar. Çünkü kafalarında sevmek eylemi sadece bir şeye indirgenmiş. Halbuki geceleri kafada kurulan kadrolar, yenilince köşeye çekilip içilen biralar, her şeyi içinize atıp aynı takıma gönül verdiğiniz arkadaşınıza içinizi boşaltmak bunların hepsi en güzel aşk acılarının aynıları. Nasıl sevdiğiniz insanın adını başkasından duyduğunuzda içiniz bir tuhaf olur burada da yolda karşınızdan gelen hayatınızda hiç görmediğiniz büyük ihtimalle de bir daha görmeyeceğiniz bir insanın üzerindeki o küçücük amblem aynı içinizi aynı şekilde tuhaf yapar. Yani sevgi tektir, tek fark saçılan yerlerin farkıdır.

Bir de insanın bencilimsi bir varlık olmasının da bir nedeni vardır bu kadın tutumlarında. Kendilerine bu kadar bağlı bir erkek olsa kendilerini dünyanın en şanslı insanı addederler. Aşkı yine yere göğe sığdıramazlar. Ama aynı erkek bu içindeki sevgiyi haftada bir gittiği maçlarda etrafa saçınca onu dünyanın en salak insanı ilan ederler. Halbuki sevgi etrafa saçılmak için vardır. Bir kişiyi dahi sevsen sevgini onun yanında etrafa saçtığın için mutlu olursun. Sadece ona versen sevgini 3 gün sonra herkes kafayı yer.

Velhasıl kelam  bu hayatta en önemli şey sevgidir. Kadınlar futbolu sevmeyebilirler. Benim badminton’ı sevmemem gibi. Ama her baminton’a gönül vermiş insan benim için önemlidir, benden farksızdır. Ve bu şekilde düşünerek sevgiyi farklı kutuplara dağıtmadığımız için daha mutlu birer ''birey'' oluruz.

Unutmuyoruz sevgi tektir..

2 yorum:

  1. Bilgiler çok işime yaradı sağolun. Macbook Servisleri olarak minnettarız.

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuzda ki makalelerin takipçisi olduk, değerli yorumlarınızı bizimle paylaşmanızdan ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.

    Başarılarınızın devamını dileriz. tül perde olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil